30 Kasım 2015 Pazartesi

HER ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN YAPMASI GEREKEN 5 ŞEY


Değerli öğrenci arkadaşlarım...

Uzun zamandır bu konu hakkında yazmayı düşünüyordum ve bu gün yazamaya karar verdim. Şu anda öğrencilik hayatı yaşayan bir çok genç gibi ben de üniversite hayatını farklı-farklı renkleriyle yaşadım. Öğrencilik hayatı, özellikle de üniversite öğrenciliği ayrı bir zevk, ayrı bir heyecan ve ayrı bir güzelliktir. 2010 yılında Akdeniz Üniversitesinin Alanya İşletme Fakültesinin Turizm İşletmeciliği bölümünü kazandım. Eğitim aldığım 4 yılda güzel arkadaşlar, saygılı hocalar ve iyi anılar kazandım.



Konumuza girmeden önce sizlere şunu sormak isterim. "Mandıra Filozofu 2" filmini izlediniz mi? :) Çünkü filmin  başında baş karakter olan Mustafa Ali annesiyle konuşmasında annesine şunları söyler: "Bak anne hayatta 2 tür pişmanlık vardır. Birincisi, yaptığın bir şey için pişman olursun. İkincisi, yapmak isteyip de yapamadığın bir şey için pişman olursun. Birinci pişmanlık zamanla geçer ve unutursun. Amma ikinci pişmanlığı hayatın boyunca unutamazsın ve ölüm döşeğinde olduğunda bile hatırlayacaksın." Umarım mesajı vere bilmişim...

Her Üniversite Öğrencisinin Yapması Gereken 5 Önemli Şey:

  1. Yurt Dışı Programları: Yurt dışı programları dediğimde yurt dışına gidip yapıla bilecek her türlü programları kapsamaktadır. Başta Work & Travel olmakla, Camp Staff, erasmus öğrenci değişim programı, yurt dışı dil okulu, staj, Avrupa ve ya dünya gönüllülük faaliyetlerine katılarak, hem yurt dışına ucuza gitme fırsatı elde edersiniz, hem de iş hayatınıza katkı sağlayacak önemli bir tecrübeye sahip olabilirsiniz. Ayrıca, yabancı dilinizi pratik yaparak geliştirme imkanı elde edeceğinizi de unutmamalısınız. 
  2. Özellikli Bir Kursa Kayıt Olmak: Bildiğimiz gibi çevremizde fazlasıyla farklı alanlarda eğitim veren özel ve vakıf kursları vardır. Bunlar: dil kursları, bilgisayar kursları, ehliyet kursları ve dans kursları gibi bir çok farklı özellikli kurslardır. Öğrenci olduğunuz için bu kurslara öğrenci indirimiyle kayıt olabilir ve sertifika elde edebilirsiniz. Ayrıca herhangi bir spor dalına kayıt olarak spor lisansı elde edebilirsiniz. Gelecekte ise bu sizin için elde ettiğiniz bir yetenek ve ya bir üstünlük olabilir.
  3. Üye Olmak ve Faaliyetlerden Yararlanmak: Üye olmak başlığı biraz garip gelse de üniversite içerisinde ve ya çevresinde bir çok dernek, öğrenci kulüpleri ve toplulukları bulunmaktadır. Bu tür kar amacı gütmeyen birliklere üye olarak onların faaliyetlerine katılmaya (siyasi olmamasına dikkat edin. Örneğin, geziler) özen gösterin.
  4. Yarışlara, Organizasyonlara Katılmak: Üniversitelerin web sitelerine, fakültelerdeki afişlere dikkat ederseniz girişimcilik yarışmaları, sempozyum, öğrenci kurultayları ve fuarlar gibi çeşitli şehirlerde yapılan yarışları ve faaliyetleri görürsünüz. Böyle yarışlara bir iş fikri ve ya bir konu ile başvuru yapabilirsiniz. İnanın pişman olmazsınız, hatta yarıştan para bile elde edebilirsiniz.
  5. Tatilleri İyi Değerlendirmek: Öncelikle şunu söyleyeyim. İş başvurusu yaparken firmalar sizden ne istiyor? Evet, doğru :) İŞ TECRÜBESİ... Bu yüzde siz siz olun ara tatillerde staj yapmaya, gönüllü olarak çalışmaya, imkan varsa ücretli çalışmaya özen gösterin. Ne yaparsanız yapın tatilleriniz yatarak, boş bir şekilde geçirmeyin.

İşinize yaraması ve hayatınıza bir katkı sağlaması dileğiyle... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder